Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Efterårets medsejladser og skibsbesøg er ved at være på plads

Hos Metal Maritime bliver forårets og efterårets skibsbesøg og me ...

Oplev Maersks nye metanoldrevne containerskib

Der har været meget omtale af Maersks nye metanoldrevne container ...
DAGEN 5/10
Fre 5/10-2012 09.45

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen - ITF møder
John Ibsen - Arbejder hjemme
Ole Strandberg - Arbejder hjemme med fagblad
Christian Petersen - forældreorlov til og med mandag 15. oktober
Hanne HAnsen - Arbejder hjemme

DET SKETE OG SKER OG BLEV SAGT

1914: Første tyske kampfly skydes ned af et allieret fly.
1925: Norge meddeler, at man ikke vil anerkende Danmarks ret til Grønland.
1964: Østberlin oplever sin hidtil største masseflugt, da 57 personer graver sig under Muren og hejses op gennem en skakt i Vestberlin.
1989: Dalai Lama, Tibets åndelige leder i eksil, tildeles Nobels Fredspris.
1990: Den første danske levertransplantation bliver gennemført på Rigshospitalet.
2001: Panikken breder sig efter de første dødsfald som følge af spredning af miltbrandbakterier i Florida.
2008: Folketingen vedtager Bankpakke 1 på 15 mia. kr. i kampen mod finanskrisen. Pakken giver bl.a. en ubegrænset indskydelsesgaranti.

Sol op 07:26 sol ned 18:41

PIRATERI

Live piracy report
231-12 2012/09/29: 1930 LT: Positions: Belawan Anchorage, Indonesien.
Tre pirater bevæbnet med knive bordede et forankret kemikalietankskib. De fangede A / B og truede med en kniv, bandt ham og stjal skibet stores. Der blev slået alarm da de blev observeret og besætningsmedlemmerne mønstrede. Da piraterne så besætningen flygtede de i deres fiskerbåd med det stjålne. Portkontrol blev underrettet.

230-12 2012/09/16: 0200 LT: Positions: 06:02 S - 106:55 E, Jakarta Anchorage, Indonesien.
Mens et containerskib lå for anker, bordede seks pirater skibet ved brug af en krog fastgjort med reb. De brød ind i og stjal udstyr og andet. Alarm blev rejst og besætningen mønstrede. Piraterne flygtede i deres båd med de stjålne genstande.

229-12 2012/08/17: 0310 LT: Positions: 01:06.4 N - 104:10.5 E, Around 1,3 nM Off Kabil Port, Batam, Indonesien.
Under sikkerhedsmæssige runder i opholdsrummene, bemærkedes én person på hoveddækket. Vagthavende officer rejste alarmen. Efter at have hørt alarmen, undslap piraterne i en lille træ båd. Besætningen mønstrede og lavede en ransagning i hele skibet. Ved undersøgelsen blev det konstateret, at der var stjålet ting fra skibet.
Icc.ccs.org, http://www.icc-ccs.org/piracy-reporting-centre/live-piracy-report

Somaliske pirater er stærkt svækket
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) betegner forsat truslen fra de somaliske pirater om høj, men vurderer at de får svært ved at kapre nye handelsskibe. Den omfattende internationale flådetilstedeværelse og rederiernes brug af civile bevæbnede vagter ombord på handelsskibene har, sammen man andre modforholdstiltag gjort det endog meget vanskeligt for piraterne at nå ombord på handelsskibene. Samtidig råder piraterne kun over ganske få piratmoderskibe, hvilket begrænser deres rækkevidde betydeligt. Derfor vil piraterne når sydvestmonsunen nu hører op primært foretage kapringsforsøg tæt på Somalias kyst i mindre åbne både og piraterne vil forsøge at kapre nye moderskibe i Det Arabiske Hav og Oman-bugten. Sådan lyder den seneste trusselsvurdering for pirateri og sørøveri ved Afrikas Horn og Rødehavet fra Forsvarets Efterretningstjeneste. FE vurderer truslen fra piraterne ud for Somalia som "HØJ" i Somalibassinet, Det Indiske Ocean, Omanbugten og den nordlige del af Det Arabiske Hav. Truslen er "MIDDEL" i Adenbugten, Bab el-Mandeb-strædet og den sydlige del af Rødehavet.
Transporttidende.com, 03/10, 13:39, http://www.transporttidende.com/index.php/dtt/artikel/somaliske_pirater_er_staerkt_svaekket/

SØFARTS MEDIER - i det sidste døgn

Besætningen på ’Costa Concordia’ hædres
Besætningen på det kæntrede krydstogtskib ’Costa Concordia’ hædres med fornem pris - Seafarer of the Year - indstiftet af Lloyds List. ”Uden en dygtig indsats fra hovedparten af besætningen, kunne tabet af menneskeliv være blevet langt højere end de over 30, der omkom,” hedder det i begrundelsen.
Takeoff.dk, 04/10, 06:48, http://www.takeoff.dk/news/23780

Argentinsk skib beslaglagt i kamp om aktiver
I et forsøg på at inddrive gammel gæld, som Argentina har udestående grundet misligholdte statsobligationer, har amerikanske Elliott Capital Management (ECM) ventet på, at den historiske fregat ’Libertad’ lagde til i en havn, hvor de ville have mulighed for at håndhæve tidligere udstedte domme. Amerikanske og britiske domstole har pålagt Argentina et krav om at betale 1,6 milliarder dollars til selskabet NML, som er datterselskab til ECM. Det er også NML, der fik Ghana til at tilbageholde skibet i havnen Tema. Fregaten anslås til at have en værdi mellem 10 og 15 mio. dollars.
Stiften.dk, 04/11, 11:49, http://stiften.dk/erhverv/argentinsk-skib-beslaglagt-i-kamp-om-aktiver

’Poseidon’ borer i Lillebælt efter nyt om klimaet
Forskningsfartøjet ’Poseidon’ har været i Flensborg Fjord og i Lillebælt for at hente boreprøver fra havbunden, som danske og tyske forskere undersøger for at få oplysninger om klima-forandringer gennem de seneste 10.000 år. Forskningen er sat i værk af af det geo-videnskabelige forskningscenter Geomar Helmholz-centret i Kiel i samarbejde med Instituttet for Geoscience ved Aarhus Universitet.
Tvsyd.dk, 03/10, 10:50, http://www.tvsyd.dk/artikel/169855:Borer-i-Lillebaelt-efter-nyt-om-klimaet?rss

Mærsk
Tankskib fragtede embargoramt iransk olie
En fejl betød, at det A.P. Møller-Mærsk ejede tankskib Maersk Producer fragte forbudt iransk råolie fra Malaysia til Singapore.Maersk Tankers var ikke selv ansvarlig for transporten af den embargo-ramte råolie fra Iran. Transporten var aftale gennem rederiets LR2 Pool med Vito. De involverede parter er enige om, at man skærper procedurerne for at forhindre gentagelser.
Transporttidende.com, 04/10, 12:59, http://www.transporttidende.com/index.php/dtt/artikel/maersk_tankskib_fragtede_embargoramt_iransk_olie/

Undgår skattestigning
De fire aktionærer i Dansk Undergrund Consortium, som tæller A.P. Møller-Mærsk, slipper for at betale mere i skat af aktiviteterne i Nordsøen. Det betyder, at regeringens og Thor Mögers tidligere planer om øget beskatning er blevet skrinlagt. I stedet vil der blive sat fokus, på hvordan den danske statskasse kan få yderligere indtægter ved øget udvinding af olie i Nordsøen. En stor del af grunden til, at regeringen har lagt sine planer på hylden og fundet en mere samarbejdsvillig mine frem, skal findes i den aftale der blev indgået mellem Mærsk og staten i 2003. Aftalen har vist sig ikke at være til at hugge eller stikke i juridisk, hvilket gør, at aftalen kun vil kunne genforhandles, hvis Mærsk selv ønsker det, hvilket koncernen ikke har planer om.
Epn.dk, 05/10, 07:30, http://epn.dk/brancher/energi/article4863256.ece

Verdens dyreste krydstogtskib på vej
Ifølge en finsk avis tager den finske regering i nær fremtid stilling til, om man vil give økonomiske garantier for endnu et megaskib til Royal Caribbean. Denne gang til en pris på 7,5 milliarder kroner. Værftet i Åbo i Finland har bygget verdens to største krydstogtskibe på 225.000 bruttotons, nemlig ’Oasis’ og ’Allure’ til Royal Caribbean. Passagerrekorden er sat på ’Oasis’ med 6.200 passagerer. Det finske værft er på vej til at få ordren på et søsterskib til de to første. En smule større og dyrere, men ellers samme stil. Det vil giver arbejde i flere år til flere tusinde ansatte på værftet, som har brug for ordrer.
Takeoff.dk, 05/10, 06:56, http://www.takeoff.dk/news/23805

Abort-skib nægtes adgang i Marokko
Et såkaldt 'abort-skib' er nægtet adgang til at sejle ind i havnebyen Smir i det nordlige Marokko. Skibet er blandt andet bemandet med frivilligt sundhedsfagligt personale udsendt af den hollandske organisation Women on Waves (WoW). Organisationen planlægger at rejse verden rundt for at tilbyde at udføre aborter på internationalt farvand for at hjælpe gravide kvinder i lande, hvor abort er forbudt.
Politiken.dk, 04/10, 22:46, http://politiken.dk/incoming/ECE1772788/abort-skib-naegtes-adgang-i-marokko/

Weekenden starter med kraftig blæst 
Weekendvejret bliver en klassisk og kølig oktober-fornøjelse - blæsende byger det ene øjeblik og solskin og 12-13 grader det næste. Men først skal danskerne igennem et hidsigt blæsevejr fredag. Et lavtryk trækker i løbet af eftermiddagen ind over landet fra vest og kaster både byger og vedvarende regnportioner af sig til de sydlige og østlige egne. Når lavtrykket har passeret København sidst på dagen, får vindstødene fart på.
Tv2bornholm.dk, 05/10, 08:00, http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=66307

SHIPPINGWATCH 

APM Terminals begynder arbejdet i Callao
‎Havne- og terminaloperatøren APM Terminals har igangsat arbejdet med at udbygge en terminal i Callao, Peru. På samme dag har konkurrenten Yilport købt en majoritetsandel af en havn, der er i direkte konkurrence med en af APM Terminals'.

Maersk skal ikke betale mere Nordsøskat
‎Regeringen har opgivet at få A.P. Møller-Mærsk til at betale mere i skat af aktiviteterne i Nordsøen. Det skriver Børsen fra velinformerede kilder.

Fransk containergigant får staten som aktionær
Ifølge avisen Les Echos er franske CMA CGM, verdens tredjestørste containerrederi, tæt på at få staten som aktionær i et forsøg på at få en aftale med bankerne om omlægning af rederiets gæld på fire mia. USD.

Dong advarer mod at hæve skatten i Nordsøen
D
anmark kan komme til at tabe investeringer i Nordsøen, på samme måde som det skete i England, hvis der gennemføres en øget beskatning af aktiviteter i Nordsøen. Således har også statens eget energiselskab meldt sig i række af aktører fra oliebranchen, der advarer mod øget beskatning. Det skriver Børsen.

Ole Sohn hilser Kommissionens CO2-udspil velkommen
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn er godt tilfreds med EU-kommissionens udmelding om, at man fra EU vil indsamle data om skibsfartens CO2-udledning og derefter vedtage et klimaudspil.

Nordsøfonden ser nye kommercielle felter i Nordsøen
En række nye, mindre olie- og gasfund i den danske del af Nordsøen ser så lovende ud, at Nordsøfonden mener, at de kan udnyttes kommercielt inden for få år. Der er tale om felter beliggende på forholdsvis lav vanddybde i den vestligste del af Nordsøen.

Folketingspolitikere foreslår ingeniørordning genindført
Politikere fra Venstre og Det Konservative Folkeparti har torsdag fremsat forslag om, at folketinget genindfører ligningslovens § 33A. Det skriver Søfartens ledere.

MSC sætter stopper for nybygninger
Maersk Line-konkurrenten MSC sætte nybygningsaktiviten i bero, indtil det ser bedre ud for verdensøkonomien. Samtidig kritiserer vicedirektøren for det schweiziske rederi sine konkurrenter for at være frembrusende i et marked, der burde mane til forsigtighed, skriver Lloyd's List.

Maersk Oil Qatar indgår femårig aftale om olie-fartøj
Overseas Shipholding Group har indgået en aftale med Maersk Oil Qatar om leje af et floating storage and offloading-fartøj i fem år.

Claus Myllerup: Singapore ideelt for forskning
Lloyd's Register er efter tre års forhandlinger klar til at åbne et maritimt forskningscenter i Singapore. Det er den perfekte lokation for forskning og udvikling, fremhæver adm. direktør for det nye center Claus Myllerup over for ShippingWatch.
http://shippingwatch.dk/

MARITIME DANMARK

Regeringen opgiver at øge oliebeskatning
‎Regeringen har, ifølge dagbladet Børsens kilder, reelt opgivet at få Dansk Undergrund Consortium / DUC - som bl.a. tæller A.P. Møller-Mærsk - til at betale mere i skat af selskabets aktiviteter i Nordsøen.

Borgerlige foreslår § 33A genindført
Venstre og de konservative fremsatte torsdag forslag om, at Folketinget genindfører ligningslovens § 33A. Det sker med henvisning til, at den såkaldte ingeniørordning i modsat fald vil flytte arbejdspladser til udlandet og forringe danske virksomheders konkurrenceevne.

Stop for kystnært fiskeri efter hellefisk
Grønlands Fiskerilicenskontrol har igen indført et midlertidigt stop for jollefiskeri efter hellefisk. Det midlertidige stop gælder for Diskobugten og Uummannaq for fartøjer under seks meter. Fiskeriet kan genoptages fra den 1. November, når en ny kvote er til rådighed.

Åbent brev til Danmarks politikere
Det er en falliterklæring at se nogle, heldigvis ganske få, danske politikere tilsyneladende er helt uinteresseret i gidslernes problem, skriver forhenværende navigatør Poul Erik Larsen i et åbent brev til landets politikere, hvor han endnu engang gør opmærksom på de seks gidsler fra det danske skib Leopard.

Danmarks største tørlastskib til ophugning
‎Engang var den indiske bulkcarrrier Mahavir Prasad et af Danmarks to største tørlastskibe og endda i offentlig eje. Nu er virkeligheden den, at skibet er afleveret på den pakistanske ophugningsstrand Gadani Beach, hvor ophuggerne er i gang med at omdanne skibet til brugbart armeringsjern og skrot til omsmeltning

Skipperskole får kommunikationsudstyr
‎Skagen Skipperskole har fået en komplet Sailor 6000 GMDSS A3 station foræret af Thrane & Thrane og Polaris Electronics. Med denne donation kan skolen undervise sine elever med det nyeste udstyr indenfor branchen.

Sohn: Nationalitetskrav er ikke i spil
‎Da regeringens maritime vækstteam i sidste måned lagde sine anbefalinger frem, udløste de bekymring i Søfartens Ledere, om en mulig ophævelse af nationalitetskravet for skibsførere. Men Erhvervs- og vækstministeren slår nu fast, at nationalitetskravet ikke er i spil.

Mærsk tankskib fragtede ulovlig olie
Det var en fejl, dat det Mærsk ejede tankskib Maersk Producer den 8. september fragtede embargoramt iransk råolie fra Malaysia til Singapore. Det erkender alle involverede parter nu.

Ane Læsø erstatter Kanhave i november
Samsøfærgen Kanhave skal på værft i perioden søndag den 4. november til lørdag den 17. november. I værftsperioden besejles Samsø Jyllandsruten af færgen M/F Ane Læsø som indsættes på ruten Kolby Kås - Hou.

Forsvaret vil købe færre flådehelikoptere
Selvom forsvarsministeren ønsker at opprioritere beredskabet i Grønland, lægger Forsvaret op til en reduktion i antallet af skibsbaserede helikoptere - fra nu ni helikoptere til fremover syv

BornholmerFærgen fastholder nye priser
BornholmerFærgen fastholder, på trods af lokale protester, de varslede prisstigninger på 4,8 procent for passagerer og gods med virkning fra næste år.

Tre danske sejlere frygtes omkommet
Tre danske sejlsportsfolk, hvis trimaran lørdag blev fundet drivende med bunden i vejret i Biscayen, regnes nu for omkomne. Vandet i Biscayen er 15 grader, hvilket kun gør det muligt at overleve i vandet et døgn

Hirtshals Havn vil styrke infrastruktur
Hirtshals Havn har oplevet en konstant vækst i trafikken over havnen. Det stiller øgede krav til infrastrukturen, og havnen har derfor udarbejdet et infrastrukturprojekt, som skal skabe en baglandsinfrastruktur der modsvarer den øgede trafikmængde.

Kinesere vil bygge og finansiere Femern
Det statsejede kinesiske entreprenørselskab CCCC tilbyder nu at bygge og finansiere Femern-forbindelsen. Selskabet, der er blandt Kinas største entreprenørfirmaer, har tidligere været involveret i ulovlige prisaftaler.
‎‎‎http://www.maritimedanmark.dk/


  

ARBEJDSMARKEDSNYHEDER

DA angriber a-kasserne for at have udregnet akutpakkens effekt forkert.
Dansk Arbejdsgiverforening går nu i forsvar for regeringens akutpakke, der ellers af a-kasserne er blevet angrebet for manglende effekt. - Sandsynligvis vil pengene række til, at næsten 1.000 langtidsledige bliver selvforsørgende alene gennem jobrotation, siger chefkonsulent i DA, Jørgen Bang-Petersen. De 1.000 job er næsten to en halv gange så meget, som a-kasserne mener, at akutpakken kan udløse. Når a-kasserne og arbejdsgiverne når frem til forskellige tal, skyldes det først og fremmest, at DA regner med et jobrotationsforløb på 20 uger, mens a-kasserne regner med 40 uger.
Epn.dk, 04/10, 23:20, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article4863107.ece

LO-toppen siger nej til løntørke
Virksomhederne skal ikke regne med den store hjælp fra fagbevægelsen til deres brændende ønske om løntilbageholdenhed de næste mange år og en mindre offentlig sektor. Tværtimod skal de i gang med at investere i teknologi og uddannelse i stedet for at true med fyringer, der får folk til at holde på pengene, lyder opfordringen fra LO, efter at industrien i sidste uge varslede nedlæggelse af flere arbejdspladser på grund af høje lønninger og skatter. -"Hvis vi skal undgå tab af flere arbejdspladser, skal vi derfor investere i uddannelse og produktion i stedet for at skyde skylden på den offentlige sektor og kræve lavere skatter", mener LO-formanden. Men DI fastholder behovet for løntilbageholdenhed og skattelettelser på mindst fire mia. kroner om året frem til 2020.
Business.dk 5/10 05:01, http://www.business.dk/arbejdsmarked/lo-toppen-siger-nej-til-loentoerke

Så meget har danskerne hævet i efterløn
De seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen er trukket - og alt peger nu på, at danskerne samlet fik efterløn udbetalt for 26,6 milliarder kroner. Der er blevet udbetalt 9,1 milliarder kroner flere efterlønspenge end, hvad der var forventet, inden udbetalingen gik i gang. Også regeringen er blevet taget med bukserne nede, da der er blevet trukket 2,6 milliarder mere ud, end man i regnede med i august i Økonomisk Redegørelse. De seneste tal viser, at danskerne fra udgangen af marts til udgangen af august har sat endnu flere penge i banken og øget indlånene med 29,3 milliarder kroner. I samme periode er lånene i pengeinstitutterne reduceret med godt 4,6 milliarder. Danskerne har 734 milliarder kroner i pengeinstitutterne. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit har 131.500 kroner på bankbogen.
Nyhederne.tv2.dk, 04/10, 08:57, http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-58170837:så-meget-har-danskerne-hævet-i-efterløn.html

Her fyrer Vestas
624 danske Vestas-medarbejdere modtager fyreseddel, og - ifølge 3f.dk – fordeler fyringerne sig således:
• Ringkøbing-Skjern: 219 timelønnede og 89 funktionærer.
• Favrskov: 75 timelønnede, 22 funktionærer.
• Esbjerg: 25 timelønnede, 8 funktionærer.
• Aarhus: 9 timelønnede, 60 funktionærer.
• Randers: 103 funktionærer.
• København: 7 funktionærer.
• Varde: 4 funktionærer.
• Roskilde: 3 funktionærer.
Stiften.dk, 03/10, 14:32, http://stiften.dk/erhverv/her-fyrer-vestas-0


  

DE SÆRE NYHEDER

Hackergruppe vil lægge Sverige ned kl. 14.30
Klokken 14.30 i dag vil hackergruppen Anonymous lægge en lang række svenske hjemmesider ned. Sådan lyder det i en video, som medlemmer af hackernetværket i går lagde ud på YouTube. Hackergruppen har den seneste tid lavet flere angreb på svenske hjemmesider. Onsdag slog de til mod Rigsbanken, Rigsdagen og regeringens hjemmesider. Angrebet skal formentlig forstås som en hævnaktion mod den tvist om Wikileaks-stifteren, Julian Assange, som Sverige kræver udleveret til i forbindelse med en sag om seksuelt overgreb på to kvinder.
Politiken.dk, 05/10, 08:12, http://politiken.dk/udland/ECE1772899/hackergruppe-vil-laegge-sverige-ned-kl-1430/

Har du hørt om "svulmningsafgiften"?
Danmark har, som det eneste land i verden, en særlig afgift på is, der, alt efter sukkerindholdet, i øjeblikket er 6,38 kroner - og som næste år stiger til 6,50 kroner.  Men softice er svær at belægge med isafgift, idet softice - inden den piskes op - blot er en flydende masse, der består af mælk, naturligt fedt og smag. Derfor er det besluttet, at softice istedet er pålagt en særlig afgift på 'svulmning' - og med svulmning menes dét, der sker, når den fyldende masse køles og tilføres luft, så det bliver til den softice, alle kender.  - Når jeg møder politikere, spørger jeg dem altid: Ved I, at der findes en svulmningsafgift? Så kigger de på mig med store måbende øjne. De tror ikke på mig, siger Claus Astrup-Larsen, adm. direktør hos én af landets største isproducenter, Premier is i Thisted.  - Man må sige, at politikerne har en helt enestående ubegrænset fantasi, når det gælder om at få penge i kassen, siger Claus Astrup-Larsen.
Jv.dk 4/10 13:26, http://www.jv.dk/artikel/1450002:Indland--Maaske-den-skoereste-afgift--Svulmningsafgift-paa-softice


  

BALTIC DRY INDEX
845 (+47) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 05/10, http://www.dryships.com/pages/report.asp

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 40.320 (-400)
APM B-aktie:42.320 (-440)
D/S Norden: 152.50 (+1,30)
Torm: 3.15 (+0,07)
DFDS: 278.00 (+1,30)
Mols-Linien: 16.90 (-0,10)
Børsen, 5/10, http://borsen.dk/kurser/danske_aktier/alle_danske_aktier.html

VALUTAKURSER – når du køber kontanter
100 USD = 591,52 DKK
100 Euro = 735,50 DKK
Danske Bank, 5/10, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#


Barno/Mohni Joy



© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Efterårets medsejladser og skibsbesøg er ved at være på plads

Hos Metal Maritime bliver forårets og efterårets skibsbesøg og me ...

Oplev Maersks nye metanoldrevne containerskib

Der har været meget omtale af Maersks nye metanoldrevne container ...

Samarbejdspartnere:

tjm banner 2019 fp1 195px
PFA banner 2023 195PX